Vlaamse cultuurprijs voor letterkunde en populariserend werk

De provincie Oost-Vlaanderen schrijft dit jaar de prijs uit voor onder andere poëzie en populariserend werk. Degenen die in aanmerking komen voor de prijs, een laureaat van 5000 euro, zijn dichters en schrijvers die in Oost-Vlaanderen geboren zijn of er minimaal 5 jaar wonen.

De driejaarlijkse prijs voor poëzie wordt uitgereikt aan een dichter die een mooie, vernieuwende of meeslepende dichtbundel heeft samengesteld. Het werk is nog niet uitgegeven of uitgegeven na 31 december 2009 en is in het Nederlands.

De tweejaarlijkse prijs voor populariserend werk wordt toegekend aan de auteur die de kunst verstaat om over een actueel thema te schrijven vanuit een culturele invalshoek en op een manier die gemakkelijk te begrijpen is, maar zonder aan wetenschappelijk gehalte in te boeten.

Deelnemen: stuur uiterlijk 15 april 2014 vijf exemplaren van uw werk met het inschrijvingsformulier naar Dienst Kunsten en Cultuurspreiding, PAC Het Zuid, Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent. Voor meer informatie kunt u terecht bij Marion Lefebvre, 09 2677272 of marion.lefebvre@oost-vlaanderen.be.

Voorwaarden en het inschrijvingsformulier

De deputatie beslist over de toekenning van de prijzen, op voorstel van een vakjury.