Mag de opdrachtgever een kopie bewaren van een ID bewijs zoals een paspoort, om te voorkomen dat een eventuele naheffing tegen anoniementarief wordt opgelegd?

Nee, met het vervallen van de VAR is ook de verplichting vervallen om een kopie te bewaren van het ID bewijs en daarmee ook de wettelijke grondslag. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft heldere richtsnoeren genaamd Kopietje paspoort. Door die richtsnoeren kunnen bedrijven zich niet meer verschuilen achter onwetendheid. De AP…

U moet inloggen om dit te kunnen bekijken
Wachtwoord vergeten?