Uitnodiging: Themabijeenkomst Privacy en Leermiddelen

De Groep Educatieve Uitgeverijen (GEU) van het Nederlands Uitgeversverbond organiseert in samenwerking met NUV Academy op woensdag 29 oktober 2014 exclusief voor leden een themabijeenkomst over Privacy en Leermiddelen.

Voor wie?    Medewerkers van educatieve uitgeverijen die verantwoordelijk zijn voor het privacybeleid.
Waar?          Kennedy Van der Laan, Haarlemmerweg 333, 1051 LH Amsterdam
Wanneer?   Woensdagochtend 29 oktober 2014 – 09.30-12.00 uur
Kosten?       Deelname is gratis. De bijeenkomst is exclusief voor NUV-leden.

Wat levert deze themabijeenkomst op?

De ontwikkeling van persoonlijke en adaptieve digitale leermiddelen biedt grote kansen: differentiatie en onderwijs op maat. Het gebruik van data brengt echter ook belangrijke verantwoordelijkheden met zich mee. Educatieve uitgeverijen hechten er grote waarde aan om zeer zorgvuldig om te gaan met en transparant te zijn over het gebruik van persoonsgegevens.

De noodzaak van goede afspraken en voorlichting neemt toe. Dit blijkt onder meer uit de aandacht voor het onderwerp in bijvoorbeeld het ‘Programma van eisen voor de leermaterialenketen’ van de PO-Raad en VO-raad, maar ook uit vragen van diverse schoolbesturen aan educatieve uitgeverijen in het kader van Basispoort.

De GEU heeft de afgelopen maanden door Kennedy Van der Laan onderzoek laten doen naar het privacybeleid van educatieve uitgeverijen. Daarbij is specifieke aandacht besteed aan hoe de rol van educatieve uitgeverijen moet worden gekwalificeerd (als ‘bewerker’ of als ‘verantwoordelijke’ in de zin van de Wet Bescherming Persoonsgegevens). Ook is onderzocht op basis van welke juridische grondslagen de verwerking van persoonsgegevens binnen leermiddelen kan/mag plaatsvinden.

Verder zijn modellen ontwikkeld, die u als uitgeverij kunt gebruiken om beter te voldoen aan de eisen van bijvoorbeeld de Wet bescherming persoonsgegevens. Tijdens de themabijeenkomst worden de modellen toegelicht en wordt uitgelegd hoe de modellen moeten worden geïmplementeerd.

Inschrijven is niet meer mogelijk.

De themabijeenkomst is exclusief en gratis toegankelijk voor educatieve uitgeverijen die lid zijn van het NUV.

Programma

09.30 uur  Koffie/thee, inschrijven en ontvangst

10.00 uur  Presentatie uitkomsten onderzoek ‘Privacybeleid van educatieve uitgeverijen’

De uitkomsten van de analyse worden gepresenteerd en toegelicht door de specialisten Hester de Vries, partner en  advocaat privacyrecht bij Kennedy Van der Laan en Petra Tolen, advocaat privacyrecht bij Kennedy Van der Laan.

11.00 uur  Korte koffie/theepauze

11.10 uur  Praktische modellen

Kennedy Van der Laan heeft praktische modellen ontwikkeld die GEU-leden kunnen gebruiken om bijvoorbeeld betrokkenen zorgvuldig te kunnen informeren over gebruik van persoonsgegevens in diverse contexten. Hester de Vries en Petra Tolen geven een toelichting op hoe deze modellen moeten worden geïmplementeerd binnen leermiddelen, in voorwaarden en websites.

12.00 uur  Einde

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianna Beets, telefoon 020 – 430 91 50.

Locatie

Advocatenkantoor Kennedy Van der Laan, Haarlemmerweg 333, 1051 LH Amsterdam. Klik hier voor de routebeschrijving.