29 Maart: seminar Veilig werken met freelancers

Vanaf 1 mei verandert de wet voor inzet van freelancers en zzp’ers ingrijpend. De VAR verdwijnt en in plaats daarvan komen er modelovereenkomsten. Het convenant Eigen Verklaring komt te vervallen. De risico’s van het werken met freelancers nemen toe. Niet langer is zelfstandig ondernemerschap van de zzp’er het uitgangspunt, maar de vraag of de feiten en omstandigheden van de concrete samenwerking niet duiden op een arbeidsovereenkomst.

 

Dit need to know seminar gaat over de consequenties van de nieuwe regels en maakt inzichtelijk hoe uitgeverijen naheffingen en arbeidsrechtelijke risico’s na de invoering kunnen voorkomen. De door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomsten voor de uitgeefsector komen aan bod. 1 mei 2016 tot 1 mei 2017 geldt als een overgangsperiode. Vanwege het grote belang voor de gehele uitgeefsector is dit seminar voor NUV-leden gratis.

De bijeenkomst wordt op 29 maart van 13.00 uur- 17.00 uur gehouden in het Planetarium in Amsterdam en is met name bedoeld voor: HR, directie, bedrijfsjuristen, administratie en redactieleden.

Programma en aanmelden.