Peter Stadhouders nieuwe interim-directeur Nederlands Uitgeversverbond

Het Algemeen Bestuur van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) heeft ten behoeve van de transitiefase van het NUV naar een Media Expertisecentrum  Peter Stadhouders aangesteld als interim-directeur. Stadhouders volgt hiermee Ruud Schets op,  die het afgelopen jaar deze transitie heeft voorbereid.


Het NUV startte in 2015 het herpositioneringstraject om vast te stellen welke visie en doelstellingen het NUV heeft ten aanzien van de ontwikkelingen in de branche. Voornaamste uitkomst van dit traject is dat het NUV zich zal ontwikkelen tot een Media Expertisecentrum met een focus op 4 centrale thema’s, auteursrecht, big data & privacy, digitalisering/innovatie en sociaal beleid/HR. Met deze transitie moet ook een structurele kostenbesparing gerealiseerd worden.

Het NUV en zijn Algemeen Bestuur zijn zeer verheugd met de benoeming van Peter Stadhouders. Stadhouders heeft ruime ervaring in de media-industrie en als transitiemanager. Hij heeft directiefuncties vervuld bij onder meer Wegener, PCM Uitgevers en Uitgeverij ThiemeMeulenhoff.

Ruud Schets, afgelopen jaar interim-directeur van het NUV, blijft aan als hoofd van het vaksecretariaat Sociale Zaken en zal een ondersteunende adviesrol vervullen in de verdere uitvoering van de herpositionering van het NUV.