Minister Bussemaker van OCW lanceert Thecontentmap.nl

Minister Bussemaker van OCW heeft op donderdag 16 januari 2014 het nieuwe initiatief thecontentmap.nl gelanceerd. Dit deed ze tijdens de muziekconferentie Eurosonic Noorderslag. Thecontentmap.nl helpt consumenten legale content op het internet te vinden, zoals e-books, muziekalbums en tv-uitzendingen.

Minister Bussemaker ziet in dit initiatief een goede kans om de verdienmogelijkheden van de creatieve sector de komende jaren te vergroten. De minister heeft daarbij aangegeven dat zij het belangrijk vindt dat consumenten kunnen genieten van legale, makkelijk vindbare, betaalbare en kwalitatief goede content. Thecontentmap.nl biedt een goed overzicht van het digitale aanbod waarmee makers van muziek, film, e-books en beeldende kunst een eerlijke beloning kunnen krijgen.

Thecontentmap.nl is mogelijk gemaakt door de Federatie Auteursrechtbelangen, waar het NUV via het Platform Creatieve Media Industrie ook deel van uitmaakt. Met dit initiatief laat de creatieve industrie zien waar eerlijk tot stand gekomen aanbod te vinden is op het internet.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar het persbericht van de Federatie Auteursrechtbelangen en naar thecontentmap.nl.