Minister Bussemaker reikt prijzen uit aan winnaars Mee naar de Messe

Donderdag 9 juni werden de winnaars van de door de GAU, in samenwerking met Stichting Elspeet, uitgeschreven wedstijd Mee naar de Messe bekend gemaakt. Dit gebeurde tijdens de Elspeet Conferentie en de minister van OC&W maakte de prijswinnaars bekend.

De kwaliteit van de inzendingen was zo goed dat er in plaats van 3 prijswinnaars 4 in het zonnetje werden gezet. Vier jonge boekenvakkers, te weten Esther van Dijk van Singel Uitgeverijen, Lotte Dijkstra van Blossom Blooks, Mariska Heijmen van Maven Publishing en Marcella van der Kruk van Atlas Contact.

De boekenvakkers werd gevraagd om uit te leggen waarom zij naar de Frankfurter Buchmesse wilden, met wie ze daar een gesprek wilden hebben, het van wezenlijk belang is voor hun organisatie en de case moest via een mentor binnen de organisatie draagvlak hebben.

De vier winnaars gaan in oktober op kosten van de GAU naar de Frankfurter Buchmesse en kunnen daar datgene verwezenlijken wat zij in hun plannen hebben omschreven. Dit jaar is natuurlijk een bijzondere beurs omdat Nederland samen met Vlaanderen gastland zijn. De vele activiteiten in onder andere het Nederland-Vlaamse paviljoen kunnen zij dus ook meemaken.