Aftrap wedstrijd Mee naar de Messe voor jonge boekenvakkers

Maak kans op een geheel verzorgde reis naar de Frankfurter Buchmesse
Tijdens de Vers voor de Pers bijeenkomst in de Openbare Bibliotheek Amsterdam is vorige week het startschot gegeven voor een nieuwe wedstrijd: Mee naar de Messe. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Groep Algemene Uitgevers (GAU) en stichting Elspeet zodat meer jonge boekenvakkers naar de Frankfurter Buchmesse kunnen gaan.

Doordat budgetten onder druk staan, missen steeds meer jonge boekenvakkers de Messe, terwijl de beurs van groot belang is voor de ontwikkeling en het netwerk van jonge medewerkers. De Frankfurter Buchmesse 2016 vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 23 oktober en Nederland & Vlaanderen zijn gastland.
De GAU en Elspeet schrijven daarom deze wedstrijd uit waarbij jonge boekenvakkers een geheel verzorgde reis naar Frankfurt kunnen winnen met passende beursafspraken. Hiervoor moeten ze een case inleveren waarin de boekenvakkers uitleggen waarom ze naar de Frankfurter Buchmesse willen. Een jury, onder leiding van GAU-voorzitter Wiet de Bruijn, zal uit de inzendingen drie winnaars kiezen.

De winnaars van de wedstrijd worden door Minister Bussemaker (OCW) bekendgemaakt op de Elspeet conferentie op donderdag 9 juni in Amsterdam.

Zie voor de algemene voorwaarden en de sluitingsdatum: stichtingelspeet.nl
Jonge boekenvakkers in onze ledenbedrijven: geef je op en maak kans op deze unieke ervaring.