Lotte Sluyser nieuwe directeur Nederlands Uitgeversverbond per 1 november 2014

Het Algemeen Bestuur van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) heeft Lotte Sluyser benoemd tot nieuwe directeur met ingang van 1 november 2014. Zij volgt hiermee Geert Noorman op. Sluyser is momenteel nog directeur/bestuurder van Bibliotheek Zuid-Kennemerland en was eerder werkzaam binnen de wetenschappelijke en B2B-uitgeverij. Haar ruime ervaring en inzicht in de mediabranche maken haar een uitermate geschikte kandidaat.

Lotte Sluyser heeft in haar laatste baan als directeur/bestuurder van Bibliotheek Zuid-Kennemerland (Haarlem en omstreken) de bibliotheek geherpositioneerd voor de toekomst. Dit heeft geresulteerd in een groeiend aantal leden en groei van uitleningen en gebruik van fysieke en digitale media. Gedurende haar loopbaan heeft Sluyser zich gespecialiseerd in uitgeefstrategie, bibliotheekstrategie, online media en business development.

NUV-voorzitter Loek Hermans: ‘Het NUV en zijn Algemeen Bestuur zijn zeer verheugd met de benoeming van Lotte Sluyser. Wij zien in haar een ervaren bestuurder met een bindend vermogen, bij wie dienstverlening hoog in het vaandel staat. Daarnaast heeft ze in haar eerdere functies herhaaldelijk aangetoond op innovatieve en creatieve wijze te anticiperen op het veranderende medialandschap. Dit zijn eigenschappen die van grote waarde zijn voor het NUV en onze leden.’

Huidige directeur Geert Noorman verlaat het NUV na vijf jaar en gaat met pensioen. Noorman zal in bestuurlijke en toezichthoudende functies actief blijven binnen de mediabranche.