Inside Renew the Book 2017: de mentoren

Op 23 februari gaat Renew the Book 2017 van start. Het internationale innovatieprogramma voor de Nederlandse uitgeefsector, in samenwerking met Rockstart, is een initiatief van de Groep Algemene Uitgevers. Onmisbaar voor het accelerator-programma is de inzet van goede mentoren.

renewthebook
Het programma vergt veel van de onlangs geselecteerde startups. Van 23 februari tot en met de finale op 30 maart, bevinden de startups zich in een pressure-cooker. Er wordt dan fulltime gewerkt aan het optimaliseren van hun business propositie voor de Nederlandse markt. De startups staan voor verschillende uitdagingen: Welk probleem los ik op? Hoe creëer ik revenue streams? Hoe kan ik groeien? Het doel van dit intensieve programma is om door middel van praktische experimenten de drempels weg te nemen, die in de weg staan van groei.
De startups staan voor persoonlijke uitdagingen en dilemma’s. En daar is het mentorschap voor bedoeld; brandblussen en coachen waar nodig. Martin Voigt, coördinator van Renew the Book namens de GAU, legt uit: ”De mentor is een belangrijke motivator en weet de startup te enthousiasmeren. Bovendien is hij of zij een bron van informatie en een goal setter. De mentor helpt startups om hun doelen te stellen en te bereiken. Plus natuurlijk de rol van coach tijdens de komende 40 dagen, voor de momenten dat het zwaar wordt.”
Mentoren die zich hebben aangesloten bij Renew the Book 2017, krijgen in ruil voor hun inzet in de begeleiding van de startups, een kijkje in de keuken van de startup en extra inzicht en nieuwe ideeën. Met de mogelijkheid om nieuwe contacten te maken of toekomstige business deals aan te gaan. De mentoren bereiden zich op dit moment voor en zullen vanaf 23 februari de startups ontmoeten tijdens de kick off.