GEU-bijeenkomst: Implementatie Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy

Ondersteuning en ervaringsuitwisseling
 
IMPLEMENTATIE CONVENANT DIGITALE ONDERWIJSMIDDELEN en PRIVACY
voor uitgevers in het primair en voortgezet onderwijs

Voor wie? Exclusief en gratis voor medewerkers van GEU-lidbedrijven actief in het primair en voortgezet onderwijs
Waar?  Het Nederlands Uitgeversverbond, Hogehilweg 6, Amsterdam
Wanneer? Woensdagmiddag 23 september 2015, 15.00 uur

Meld je nu aan!


 

Deze zomer besloot de leden van de Groep Educatieve Uitgeverijen (GEU) tot ondertekening van het Convenant Digitale Onderwijsmidddelen en Privacy en de invoering van een nieuw GEU-privacyreglement. Doel is dat in de loop van dit schooljaar alle GEU-uitgevers aan het Convenant voldoen. GEU-lidbedrijven zijn daarover op 20 juli jl. per brief geïnformeerd en ontvingen documenten voor de implementatie.

De maand september is door Kennisnet en de sectorraden uitgeroepen tot ‘Maand van de privacy’ waarin scholen worden opgeroepen aandacht te besteden aan privacy in het onderwijs. Kennisnet ondersteunt scholen hierbij. Ook uitgevers kunnen in dit kader vragen van scholen verwachten.

De GEU wil haar leden maximaal ondersteunen bij de implementatie van het Convenant Digitale Onderwijsmiddelen. Daarom organiseren de GEU en NUV Academy 23 september een interactieve sessie om de stand van zaken rond de toepassing van de (voorbeeld)documenten en de planning van uitgevers in beeld te brengen. Leden kunnen ervaringen uitwisselen en delen; ook zullen we inventariseren of en hoe de GEU de leden optimaal kan ondersteunen. Centrale vragen tijdens deze bijeenkomst zijn:

  • Hoe sluit je de Bewerkersovereenkomst en Privacy Bijsluiters af met scholen?
  • Hoe moet je Privacy Bijsluiters vormgeven?
  • (Hoe) Moet je de Licentievoorwaarden van je uitgeverij aanpassen?
  • Wat moet er aangepast worden op de bedrijfswebsite?
  • Wil jouw bedrijf meer hulp of richtlijnen bij het anonimiseren van data en bij datagebruik voor kwaliteitsverbetering?
  • Wil jouw bedrijf meer hulp of richtlijnen voor het verstrekken van data aan derden?

Ter inspiratie en om de kunst af te kijken, presenteren we voorafgaand aan het interactieve deel van de bijeenkomst een uitgeefpraktijktoepassing.

PROGRAMMA

15.00 uur:  Ontvangst en registratie
15.15 uur:   Welkom door René Montenarie, directeur GEU
15.30 uur:  De invoeringspraktijk van privacy bij Malmberg door Paul Gillijns, directeur-uitgever basisonderwijs en privacy officer Malmberg en portefeuillehouder EZ/JZ GEU.
16.00 uur:  Pauze
16.15 uur:   Interactieve sessie: Invoering van het Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en het nieuwe GEU-privacyreglement aan de hand van de deelnemersfeedback en vragen onder leiding van  Hans Osinga, GEU/Juridische Zaken NUV
17.15 uur:   Afsluitende borrel

INSCHRIJVEN & INFORMATIE

Aanmelden kan vanaf nu! Klik hier om in te schrijven.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Wit of Marianna Beets, telefoonnummer 020 – 430 91 50.