10 november NUV Academy – Competenties in de digitale uitgeeforganisatie

In het kader van het Sectorplan Uitgeverijbedrijf nodigt NUV Academy directeuren, HR-managers en leidinggevenden uit voor een derde bijeenkomst over actuele competenties

Competenties in de digitale uitgeeforganisatie
Innoveren en grip op doelen, processen en resources


‘Verandering’ is een constante factor in het digitale tijdperk. De uitdaging is om snel in te spelen op voortdurend veranderende behoeften van klanten, partners, adverteerders, veranderende techniek en nieuwe spelers. Ondertussen moet de lopende operatie effectief zijn en mogen resources niet worden verspild.

Hoe treedt uw organisatie deze uitdaging tegemoet? Kan uw organisatie mee in de race? En uw medewerkers? Houdt u grip op uw bedrijfsprocessen en lukt het om de kosten te beheersen? Worden kansen vertaald in omzet? Hoe blijft uw organisatie leren en verbeteren?

U maakt kennis met de lean- en kata-managementfilosofie om radicaal anders na te gaan denken over het waarmaken van de ambities van uw bedrijf. Kata ondersteunt managers en medewerkers om steeds beter te worden in de realisatie van klant- en organisatiedoelen ­– met minder middelen, in een rustiger tempo.

Waarom deze bijeenkomst bijwonen?

  • Hoe wordt mijn organisatie een lerende organisatie?
  • Hoe ontwikkelen mijn medewerkers klantfocus en hoe realiseren zij de bedrijfsambities effectiever?
  • Leren hoe initiatief en betrokkenheid van medewerkers kunnen toenemen in veranderende omstandigheden.
  • Leren van de praktijkervaring van een uitgever.
  • In de break-outsessie ervaren hoe kata en lean kunnen werken voor de eigen organisatie.

Deelnemers halen het grootste rendement uit deze bijeenkomst door met meer teamleden deel te nemen.

PRAKTISCH

AanmeldbuttonVoor wie? Voor directeuren, HR-managers en leidinggevenden van NUV-bedrijven
Wanneer? Dinsdag 10 november 2015, 14.00-17.30 uur
Waar? Nederlands Uitgeversverbond (NUV), Hogehilweg 6, Amsterdam
Deelnemerskosten? Gratis voor NUV-leden. Niet-leden betalen € 125,- excl. btw*
*(Betalings- en annuleringsvoorwaarden)

INFORMATIE

Voor meer informatie neemt u contact op met Linda Wit, telefoon 020 – 430 91 50.

4 sprekers

PROGRAMMA

14.00 Ontvangst en deelnemersregistratie

14.15 Introductie door Ruud Schets, directeur (a.i.) van het NUV en de Werkgeversvereniging Uitgeverijbedrijf/vaksecretaris sociaal beleid NUV.

14.25 Grip op je organisatie door Carina Thaens, zelfstandig lean adviseur, en Erik Manschot, zelfstandig verbetercoach.

Carina en Erik introduceren de lean- en katafilosofie. Hoe werkt het, wat zijn de voordelen en hoe kunt u het in uw organisatie toepassen? Zij maken inzichtelijk wat het betekent voor een organisatie om continu te leren en verbeteren. Carina spitst op basis van ervaring lean toe op de uitgeefsector.

15.05 Vaste waarden, andere spelregels: de uitgeverij in permanente staat van verandering door Æbele Kluwer, directeur-eigenaar van Æneas Media.

Æneas Media is dit jaar begonnen met de lean-aanpak. Over de eerste ervaringen is directeur Æbele Kluwer enthousiast. We willen van hem weten wat zijn doelen en wat de eerste resultaten zijn. Hoe gaat de implementatie tot nu toe in zijn uitgeverij in zijn werk? Wat zijn de verwachtingen over de impact voor afnemers, klanten en partners? Wat is het effect op de bedrijfscultuur, medewerkers, directie, processen en budgetten bij Æneas? Zijn er weerstanden en hoe ga je daarmee om? Welke adviezen heeft Æbele Kluwer voor de collega-uitgeverijen en welke vervolgstappen is Æneas van plan te gaan zetten op het lean-organisatiepad?

15.30 Pauze

15.45 Break-outsessie: lean in de eigen praktijk

De deelnemers verkennen de mogelijkheden van en ervaren de toepassing van lean voor hun eigen organisatie.

16.45 Vragen en debat

17.00 Napraten met een hapje en een drankje