Bookarang winnaar van Renew The Book competitie

Gisteravond, 9 december, heeft de GAU Bookarang uitgeroepen als winnaar van de Renew The Book startup wedstrijd. In het unieke vijf weken durende programma, het eerste in zijn soort in Nederland, streden vijf teams om de titel. Het doel: innovatieve oplossingen om boeken te financieren, te ontdekken en te gebruiken.

De winnaar, Bookarang, is gespecialiseerd in literatuuranalyse en content-based boekaanbevelingen. Hun technologie wordt al gebruikt door drie vooraanstaande Nederlandse boekretailers voor het personaliseren van de boekaanbevelingen.

Wiet de Bruijn, de voorzitter van de GAU, was nauw betrokken bij het programma en vervulde de rol van startup-mentor. ‘GAU begon deze wedstrijd om nieuwe en innovatieve ideeën voor de uitgeverswereld te vergaren. De deelnemers brachten enthousiasme en nieuwe ideeën in en wij presenteerden hen waardevolle contacten met uitgeefexperts en tech-ondernemers om hun werk uit te bouwen. Het was een verhelderende ervaring voor alle betrokkenen.

Bookarang kreeg € 15.000 van de GAU na een laatste pitchwedstrijd. De winnaar werd gekozen op basis van de volgende criteria: (1) waarde voor de innovatieve uitgeverij, (2) de grootste vooruitgang gedurende het programma en (3) de sterkste businesscase. Allemaal beoordeeld door een jury van GAU- en Rockstart-mentoren tijdens het laatste pitch-event.

Publieksprijs

Crumbbled werd winnaar van de Publieksprijs, een prijs op basis van uitgebrachte stemmen van de aanwezigen.