Bescherming tegen cybercrime: gratis bedrijfsscan

Is uw organisatie goed beveiligd tegen cybercrime? De campagne Veilig Zakelijk Internetten van MKB-Nederland en onder andere het ministerie van Veiligheid en Justitie helpt bedrijven zich daar beter tegen te wapenen. Nog tot 15 november kunt u uw organisatie aanmelden voor een gratis bedrijfsscan ofwel ‘ethische hack’.

Meldplicht datalekken

Cybercrime is een verzamelnaam voor online fraude, diefstal, afpersing, identiteitsmisbruik en spionage. Volgens directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland weten bedrijven niet “hoe ze zich het beste kunnen wapenen, en waartegen dan precies. Terwijl het vaak ook om vrij eenvoudige maatregelen gaat.” Visser wijst ook op de Meldplicht datalekken, die op 1 januari 2016 in werking treedt. “Ook dat is een goede reden om de beveiliging van data onder te loep te nemen. Uw bedrijf niet goed beveiligen tegen verlies, diefstal of misbruik van persoonsgegevens kan straks in ernstige gevallen leiden tot een bestuurlijke boete.”

Gratis ethische hack

Als onderdeel van de campagne krijgen organisaties de mogelijkheid een gratis ethische hack uit te laten voeren. Deelnemers vullen eerst een TNO-vragenlijst in, waarna een team van experts vaststelt welke digitale deuren mogelijk openstaan voor criminelen. Vervolgens neemt een hacker het bedrijfsnetwerk onder vuur. Bedrijven krijgen niet alleen een uitgebreide rapportage, maar ook advies hoe de poorten te sluiten.

Meer lezen en aanmelden (tot 15 november) kan op campagnesite Veilig Zakelijk Internetten