Bedrijfsleven zegt NEE tegen meer BTW

Banner_MKB_250_300

Ondernemers komen gezamenlijk in actie tegen de kabinetsplannen om het lage btw-tarief voor alles behalve voedingsmiddelen te schrappen. Onder de noemer ‘Zeg nee tegen meer btw’ lanceren MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland met belanghebbende branches vandaag een campagne met radiospotjes en een speciale website, waarop zowel ondernemer als consument zich kan uitspreken tegen de btw-verhoging.

Het nieuws dat het kabinet het lage btw-tarief voor vrijwel alle producten en diensten wil schrappen, is hard aangekomen bij het bedrijfsleven. Een groot aantal branches bundelt nu de krachten om die schadelijke gevolgen duidelijk te maken. Het Nederlands Uitgeversverbond vertegenwoordigt de uitgeefbranche hierbij. Verhoging van het btw-tarief zal leiden tot vraaguitval en desastreuze gevolgen hebben voor de bedrijfstak, de werkgelegenheid en de pluriformiteit in het aanbod.

De gezamenlijke website zegneetegenmeerbtw.nl biedt de mogelijkheid voor het ondertekenen van een petitie, geeft inzicht in de lopende acties vanuit de diverse branches en laat zien wat de btw-verhoging in de betrokken sectoren teweegbrengt.

Lees meer: