Apps Books Content: seminar over het nieuwe lezen

De Hogeschool van Amsterdam organiseert op 26 april 2013 Apps Books Content: seminar over het nieuwe lezen.

Kunnen uitgevers hun boeken nog wel verkopen aan de huidige (online) generatie? En zorgen interactieve boeken voor een stijgende populariteit van de Nederlandse literatuur? Of is het gedaan met de traditionele media? Deskundigen als Wim Veen (TU Delft) en mediaondernemer Harriet Duurvoort nemen tijdens het seminar ‘Apps Books Content’ plaats achter de microfoon om hun visie op dit onderwerp met het publiek te delen.

De wereld van lezen en literatuur is volop in beweging. Het seminar van CREATE-IT gaat over omgaan met de digitale mogelijkheden en het lezen van online media. Docent en onderzoeker Margriet van Eck Poppe geeft antwoord op de vraag of de VertragingsApp een middel is om mensen aan het lezen te krijgen. En kun je gewenst gedrag afdwingen door de juiste app te gebruiken? Daarover vertelt onderzoeker Jaap Bloem (Sogeti).

Over de sprekers:

  • professor Wim Veen (TU Delft). Schreef het boek ‘Homo Zappiens, growing up in a digital age’;
  • presentatrice, schrijfster en ondernemer Harriet Duurvoort;
  • onderzoeker Jaap Bloem (Sogeti). Is co-auteur van ‘Het App Effect’;
  • HvA-docent en onderzoeker Margriet van Eck Poppe.

Het seminar is interessant voor eenieder die zich bezighoudt met of geïnteresseerd is in leesbevordering, literatuur, nieuwe media en persuasive technology.

Datum: 26 april 14.00 – 16.30 uur
Locatie: Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4, Amsterdam

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Margriet van Eck Poppe (m.van.eck.poppe@hva.nl), organisator van het seminar.