4 april 2017: Actualiteiten in het auteursrecht

Actualiteiten in het auteursrechtLogo NUV Academy met pinguins, nieuw

Een bijeenkomst van NUV Academy

  • Update van belangrijke (Europese) lobby-onderwerpen in het auteursrecht
  • Presentatie actuele auteursrechtelijke kwesties, ook in de digitale context
  • Praktische verdieping aan de hand van use cases en vragen uit de crossmediale uitgeefpraktijk
  • Toonaangevende auteursrechtspecialisten uit de rechtspraktijk en van het NUV

PRAKTISCH

  • Voor wie? Medewerkers in mediabedrijven die in hun werk te maken hebben met auteursrechtelijke kwesties. Er is geen specifieke voorkennis vereist maar enige basiskennis van het auteursrecht wordt aanbevolen.
  • Wanneer? Dinsdag 4 april 2017, 13.15-17.00 uur
  • Waar? Nederlands Uitgeversverbond (NUV), Hogehilweg 6, Amsterdam
  • Kosten?* NUV-leden betalen € 125,-; MVW-leden krijgen deze bijeenkomst kosteloos aangeboden door MVW; niet-leden betalen € 250,-. Zie ook onze annuleringsvoorwaarden.*

Meld je direct aan

INLEIDERS

Sprekers, totaal

Martijn David, Secretary General / Senior Adviseur IP/IE, Collectieve rechten en Privacy bij GAU/NUV
Dirk Visser, Partner bij Visser Schaap & Kreijger
Christiaan Alberdingk Thijm, Partner bij bureau Brandeis

PROGRAMMA

13.15     Ontvangst en deelnemersregistratie

13.45     Deel 1: Wat er speelt in wet- en regelgeving en over de standpunten van het NUV

In het eerste deel van het programma worden de deelnemers in vogelvlucht geïnformeerd over (de gevolgen van) het voorstel Richtlijn inzake auteursrechten in het kader van de Europese Digital Single Market met onder andere de ontwikkeling van een uitgeversrecht, over de gevolgen voor uitgevers van de ‘Reprobel’-uitspraak én de mogelijke reparatie, over de nieuwe uitzonderingen in het auteursrecht voor bibliotheken, onderwijs en ‘text & datamining’. Daarnaast zullen we stilstaan bij ‘out of commerce’ werk, het begrip ‘uitputting’ en het e-leenrecht.

14.30     Deel 2: Actuele kwesties in de digitale context van het auteursrecht

In deel 2 worden actuele kwesties geschetst in de digitale praktijk van het auteursrecht. Aan de orde komen o.a. commerciële handhaving, publiceren onder creative commons, bronbescherming door uitgevers, nieuwe vormen van hergebruik in sociale-mediakanalen en platformen zoals embedden, aggregeren, cureren, hyperlinken van/naar illegale bronnen, hergebruik stockfoto’s, digitaal portretrecht, beeldcitaties e.d.

15.15     Pauze

15.45     Deel 3: Praktische verdieping en discussie

In dit derde en laatste deel van de bijeenkomst zullen de inleiders de onderwerpen en kwesties uit het tweede deel verder uitdiepen aan de hand van use cases en via interactie met de deelnemers om op die manier scherp te stellen wat wel/niet toelaatbaar is en wat de valkuilen zijn waartegen uitgevers zich op welke manier moeten/kunnen wapenen.

16.30     Netwerkborrel

INFORMATIE

Voor meer informatie neem je contact op met Linda Wit, telefoon 020 – 430 91 65.

Inschrijfformulier
Succes verzekerd!
De deelnemers uit de voorgaande zeven jaren hebben de auteursrechtbijeenkomsten van het NUV als zeer positief beoordeeld. Alle deelnemers adviseren collega’s deze bijeenkomsten te gaan volgen: ‘Veel praktijkvoorbeelden, direct toepasbaar’, ‘Duidelijke uitleg en concrete voorbeelden. Goed gedaan!’, ‘Ter zake kundig’, ‘Uitstekende introductie’, ‘Goede overview van basisbegrippen rondom auteursrecht. Duidelijke link naar de praktijk van de uitgever’.

*Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Na deelname ontvang je van ons een factuur. Het is altijd mogelijk om een vervangende collega in jouw plaats te laten deelnemen indien je ons hierover informeert. Je kunt je zonder kosten afmelden tot 10 werkdagen voor de bijeenkomst. Bij afmelding 6 t/m 9 werkdagen voor de bijeenkomst wordt 75% en bij afmelding 0 t/m 5 werkdagen wordt 100% in rekening gebracht. Voor MVW-leden vervalt bij afmelding binnen 5 werkdagen de korting van € 125,-. Dit bedrag wordt dan alsnog in rekening gebracht.

Voor werkgevers zijn deze zakelijke scholingskosten fiscaal aftrekbaar. Voor particulieren zijn scholingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarbij geldt een drempelbedrag van € 250,-.