30 mei 2017: Performance management 3.0

Logo NUV Academy met pinguins, nieuwEen verkenning voor uitgeefmedia

In de afgelopen jaren hebben grote en kleine organisaties, uit alle sectoren, wereldwijd hun beoordelingsproces radicaal veranderd. Het herontwerpen van performance management is zo belangrijk omdat de manier waarop we werken is veranderd. De traditionele cyclus van plannings-, functionerings- en beoordelingsgesprek is duidelijk niet (meer) effectief en motiverend. Vandaag de dag opereren bedrijven steeds vaker als een netwerk van teams. En daarbij is real time, continue feedback en coaching, in meerdere richtingen van belang. In deze snel veranderende wereld gaat het om vooruitkijken en voortdurend bewegen. Daarbij moeten managers zich faciliterend opstellen, door ervoor te zorgen dat medewerkers tot hun beschikking hebben wat ze nodig hebben om hun werk zelfstandig uit te kunnen voeren. Command en control werkt in toenemende mate averechts.

Hoe maak je deze transformatie door en wat moet je daarvoor leren? Het nieuwe performance management vereist andere gesprekstechnieken en andere instrumenten. En wat levert het op voor de ontwikkeling van personen en voor de business? Tijdens deze bijeenkomst verkennen we de betekenis ervan voor de uitgeefsector, mede aan de hand van praktijkcases.

PRAKTISCH

  • Voor wie? HR-managers, HR-directeuren, iedereen die verantwoordelijk is voor HR-beleid
  • Wanneer? Dinsdag 30 mei 2017, 13.30-17.00 uur
  • Waar? Nederlands Uitgeversverbond (NUV), Hogehilweg 6, Amsterdam
  • Kosten?* Gratis voor MVW-leden*; NUV-leden betalen € 175,-*; niet-leden betalen € 350,-*. Prijzen excl. btw.

Meld je direct aan

Sprekers_totaal


PROGRAMMA

13.30     Registratie en ontvangst

13.50     Welkom en introductie

14.00     Keynote over de transitie naar nieuw performance management

Ronald Meijers is als partner bij Deloitte verantwoordelijk voor transformation, leadership en governance. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring als bestuurder en coach van bestuurders. Voor o.a. Management Team schrijft hij columns over leiderschap. En hij adviseert verschillende organisaties op het gebied van performance management. Ronald schetst de theorie en achtergronden van performance management en vertelt over de lessons learned, ook bij Deloitte intern, en do’s and don’ts.

15.00     Pauze

15.15      Praktijkcase Netvlies

Jochem Vlemmix en Philip Lomans, medeoprichters van Netvlies Internetdiensten, vertellen hoe zij omgaan met beoordelen. Netvlies werkt met zelforganiserende teams en kent geen managers. Het transformeren van een hiërarchische structuur naar een platte organisatie betekent dat ook de vertrouwde manier van leiderschap, beoordelen en communiceren zal moeten veranderen. Jochem en Philip laten zien dat een social intranet een efficiënt en gewaardeerd communicatieplatform is dat écht werkt.

15.45     Praktijkcase Noordhoff Uitgevers

Jurriaan Graaff werkt als HR-directeur bij Infinitas Learning en Noordhoff Uitgevers en zit midden in het transitieproces naar het nieuwe beoordelen. Hij werkt aan een eigen beoordelingsmodel dat vooral gericht is op de dialoog met medewerkers over of zij nog in hun flow zitten. Jurriaan deelt zijn ervaringen met dit traject binnen de uitgeverij.

16.15      Vragen

16.30     Napraten met een hapje en drankje

INFORMATIE

Voor meer informatie neem je contact op met Linda Wit, telefoon 020 – 430 91 65.

Inschrijfformulier

*Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Na deelname ontvang je van ons een factuur. Het is altijd mogelijk om een vervangende collega in jouw plaats te laten deelnemen indien je ons hierover informeert. Je kunt je zonder kosten afmelden tot 10 werkdagen voor de bijeenkomst. Bij afmelding 6 t/m 9 werkdagen voor de bijeenkomst wordt 75% en bij afmelding 0 t/m 5 werkdagen wordt 100% in rekening gebracht. Voor MVW-leden vervalt bij afmelding binnen 5 werkdagen de korting van € 175,-. Dit bedrag wordt dan alsnog in rekening gebracht.

Voor werkgevers zijn deze zakelijke scholingskosten fiscaal aftrekbaar. Voor particulieren zijn scholingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarbij geldt een drempelbedrag van € 250,-.