28 mei NUV Academy – Online Video: Van Strategie naar praktijk

De beelden bewegen, nu wij nog…

Online video is dominant in de mediaconsumptie van consumenten en professionals. (Mobiele) devices en toename van bandbreedte leiden tot een groei van online video en aanbieders. Online video wordt ingezet voor de positionering van organisaties en merken en voor de verkoop van producten. Naast marcom is online video een vast onderdeel in de contentportfolio van uitgevers, variërend van webinar tot accreditatie-instrument.

Tijdens deze NUV Academy bijeenkomst verkennen we hoe online video in de uitgeefstrategie kan worden ingezet, welke business modellen uitgevers kunnen ontwikkelen, voor zichzelf en voor hun handelspartners, welke afwegingen er moeten worden gemaakt qua kanaalkeuzes, klantproposities en ‘make or buy’-beslissingen.

DOEL/NIVEAU

Update van ontwikkelingen en operationele kennis voor uitgeverijen die  online video toe willen voegen aan hun portfolio of deze verder willen brengen dan de meer basale toepassingen.

PRAKTISCH

Voor wie?  Directies en management, uitgevers, uitgeef-, product- en communitymanagers, (hoofd)redacteuren, marketeers en salesmanagers

Wanneer?   Donderdag 28 mei 2015, 14.00 – 17.30 uur

Waar?         Nederlands Uitgeversverbond (NUV), Hogehilweg 6, Amsterdam

Kosten?      NUV-leden betalen € 150,-*. Niet-leden € 250,-*

Inschrijven is niet meer mogelijk.

PROGRAMMA

14.00     Ontvangst en registratie

14.15       Opening door middagvoorzitter

14.30     Onderwerp: stand van zaken en trends in online video

Nico Verspaget, CEO en medeoprichter van Quadia, schetst het speelveld en de verwachtingen van adverteerders bij het inzetten van online video in hun campagnes. Ook stipt hij de potentie aan van live streaming videodiensten zoals Meerkat en Periscope. Nico schetst mogelijkheden qua interactiviteit, personalisatie en meetbaarheid van online videocampagnes en de inzet voor marcom en sales, communicatie en customer services. Daarbij kijkt hij ook naar enkele nieuwe businessmodellen van online video voor nieuwe en bestaande uitgevers. Aan de hand van analyse van online video-producties van uitgevers, nieuwe toetreders en leveranciers worden succesbepalende factoren van video publishing inzichtelijk gemaakt en worden er praktische tips gegeven. Quadia is gespecialiseerd in online video oplossingen en content.

15.00     De uitgeefpraktijk: de inzet van YouTube door Uitgeverij Die Keure

Aan de hand van een drietal  YouTube kanalen voor professionals en de educatieve markt vertellen marketingmanagers Maaike de Porre en Sofie Audenaert over hun leertraject met het ontwikkelen en implementeren van YouTube kanalen. Over de doelstellingen, de impact op de organisatie, de klanttoepassingen, over wat zij leerden over opbrengsten, leermomenten en de volgende  stappen in het traject. Die Keure is een Belgische  uitgeverij in de  educatieve, juridische en zakelijke markt.

15.20     Pauze

15.45     Casus Zoomin.TV: commercieel multi-channel network  

Jan Riemens, CEO Zoomin.TV, introduceert diverse YouTube-kanalen, Multi-Channel Networks (MCN) genaamd. Online video eigent zich een steeds groter deel van de reclamebudgetten toe, zeker voor jongerenmarketing. MCN’s onderscheiden zich ten opzichte van traditionele zenders door de toegevoegde waarde die ze kanaaleigenaren, de makers van de video’s, bieden. Een goede begeleiding leidt tot betere video’s die hogere kijkcijfers halen. Een MCN helpt de ‘makers/ auteurs’ daarom met de productie, promotie en licenties. Jan Riemens vergelijkt de rol van een MCN met die van de traditionele uitgeverij, zowel wat betreft de consument als de adverteerder. Zoomin.TV is een internationaal online video bedrijf met ruim 150 medewerkers met activiteiten in 26 markten.

16.05    De productie van online video

Hidde Kross introduceert jargon en formats van video-publishing aan de hand van praktijkvoorbeelden. Daarna schetst hij het video publishingtraject, waarbij aspecten als kosten en exploitatie aan bod komen. Aan de hand van een analyse van het online video-aanbod van uitgevers, nieuwe toetreders en leveranciers worden succesbepalende factoren inzichtelijk gemaakt. Hidde sluit af met een praktische doe-het-zelfcase voor de deelnemers.

Hidde Kross is mededirecteur/eigenaar bij digital media bureau Sense Studios in Amsterdam. Sense  richt zich op schermonafhankelijke interactieve videoproductie, derde generatie e-learning en edu-gaming en biedt een opleiding tot performing video artists.

16.25     Vragen en discussie o.l.v. de middagdagvoorzitter

16.45     Napraten met een hapje en een drankje